Wat is Christelijke kleding?

What is Christian Clothing?

Wat is Christelijke kleding?

In deze blog schrijf ik over de definitie van christelijke kleding volgens mijn eigen interpretatie. Het is dus niet een feit en meningen kunnen hierover verdelen. Wel probeer ik mijn mening zo goed mogelijk Bijbels te onderbouwen. 

Eerlijke en duurzame kleding

Kleding is Christelijk wanneer dit met de juiste intentie gemaakt wordt op het gebied van eerlijke en duurzame productie. Dit houdt in dat er alles aan gedaan wordt om de arbeidsomstandigheden te optimaliseren en dat de arbeiders die aan het kledingstuk werken hier een leefbaar loon voor krijgen. Daarnaast moet er alles aan gedaan worden om de ecologische voetafdruk op de wereld te verkleinen. Denk hierbij aan het gebruik van biologisch katoen en gerecycled polyester voor de productie van de kleding.

Waarom is eerlijke en duurzame kleding Christelijk?

Eerlijke en duurzame kleding is christelijk omdat er met liefde gedacht wordt aan de medemens, aan onze wereld en aan de kleding zelf. De Bijbel leert ons dat de liefde enorm belangrijk is. Jezus zegt bijvoorbeeld het volgende over de liefde in Mattheüs 22:37-39: Jezus antwoordde: ‘Heb de Here, uw God, lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit gebod is het eerste en het belangrijkste gebod. Het tweede gebod komt op hetzelfde neer: “Heb uw naaste net zo lief als uzelf.” De liefde voor God is dus het belangrijkste, maar daarnaast ook de liefde voor jezelf en de medemens.

Kleding met een christelijke boodschap

Kleding is christelijk wanneer het design een christelijke boodschap heeft. Klinkt voor de hand liggend en dat is het ook. Daarnaast moet de christelijke betekenis verwijzen naar Het evangelie van Jezus Christus, naar God zelf of naar andere ‘positieve’ gebeurtenissen, verzen of personen uit de Bijbel. 666 op een T-Shirt is dus geen christelijk T-shirt, maar een kruisje (niet omgekeerd) op bijvoorbeeld een hoodie is daarentegen wel weer christelijk. 666 refereert namelijk naar de duivel maar het kruisje refereert naar Jezus. De duivel komt wel voor in het Christendom, echter met 666 op je rug refereer je niet naar het evangelie van Jezus of naar God maar juist naar het tegendeel daarvan. Met een kruisje doe je dat wel.

Conclusie

Kortom, kleding is Christelijk wanneer de kleding wordt geproduceerd vanuit een liefdevolle intentie richting de mens, de wereld en de kleding zelf. Daarnaast is kleding christelijk wanneer het design een christelijke betekenis heeft en verwijst naar het evangelie van Jezus Christus, naar God zelf of naar andere ‘positieve’ gebeurtenissen, verzen of personen uit de Bijbel.

Geïnteresseerd geraakt in hoe Christelijke Kleding eruitziet?

Check dan hier onze collectie!

Terug naar blog