Eerlijke & Duurzame Mode

Wat betekent eerlijke en duurzame mode?

Eerlijke en duurzame mode betekent dat de kleding op een milieuvriendelijke (eco-vriendelijke) manier wordt gemaakt voor zowel mens als planeet, van materialen die het negatieve effect op onze wereld verminderen. Eerlijke en duurzame mode richt zich op eerlijke behandeling van werknemers in de vorm van geen kinderarbeid, normale werktijden en leefbare lonen binnen een gezonde werkomgeving. De gebruikte materialen zijn veelal biologisch, gerecycled en diervriendelijk. Kortom, eerlijke en duurzame mode streeft naar een klimaatneutrale mode-industrie, gebouwd op gelijkheid, sociale rechtvaardigheid, dierenwelzijn en ecologische integriteit.

Hoe doen we dit?

Om het beste uit onszelf te halen, werken we samen met een top 16 (van de textielbeurs) toonaangevend bedrijf in het inkopen van hoogwaardige duurzame materialen. Daarnaast is het sinds 2012 lid van de Fair Wear Foundation en staat het in de categorie ‘Leader’. Dat betekent dat het bedrijf het buitengewoon goed doet en op een hoog niveau opereert. Het toont best practices op complexe gebieden zoals leefbaar loon en vrijheid van vereniging. Het bedrijf is gecertificeerd door enkele van 's werelds toonaangevende instanties met de volgende certificeringen:

- Global Organic Textile Standard
- Global Recycle Standard
- People for the Ethical Treatment of Animals
- Organic Content Standard
- OEKO-TEX2

Trots geproduceerd in Bangladesh

Onze productiepartner werkt samen met de beste fabrieken in Bangladesh en is er trots op te hebben bijgedragen aan de economische opwaardering van het land en de sociale vooruitgang van zijn werknemers. Sinds het begin heeft onze partner nauw samengewerkt met zijn partnerfabrieken om de werkomstandigheden te verbeteren van de mensen die onze kleding maken, maar er is nog veel werk te doen.

Biologisch Katoen

We verkopen alleen kledingstukken van biologisch katoen of gerecyclede materialen. Biologisch katoen is afkomstig van zaden die niet genetisch gemodificeerd zijn (non-GMO) en wordt geteeld zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Biologische katoenteelt maakt gebruik van natuurlijke methoden zoals vruchtwisseling, die niet alleen gunstig zijn voor de bodem, fauna en het milieu, maar ook biodiversiteit creëren en een goede gezondheid en levenskwaliteit voor boeren en hun gemeenschappen bevorderen.

Gerecycled Polyester

Onze ultieme duurzame stof - De puurste manier om met katoen te werken

Onze productiepartner gebruikt gerecycled polyester om stabiliteit, sterkte en duurzaamheid toe te voegen aan onze truien, joggingbroeken en bodywarmers. Sinds het begin van ons merk in 2020 verkopen we alleen gerecycled polyester. Het recyclen van polyester zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing in het productieproces. Het is duidelijk dat het aanpakken van plastic afval een van de grootste milieu-uitdagingen van onze tijd is geworden - wereldwijd wordt jaarlijks ongeveer 9,5 miljoen ton plastic in de oceaan gegooid, het meeste voor eenmalig gebruik.

Wist je dat plastic flessen kunnen worden omgezet in kleding?

Gerecycled polyester wordt gemaakt van PET-flessen na consumptie, dezelfde plastic flessen die worden gebruikt voor flessenwater die anders op de vuilnisbelt zouden belanden of in de oceanen zouden belanden. Eenmaal gereinigd, gesmolten en gezuiverd, wordt het plastic uit de flessen tot garen geblazen. Hieruit ontstonden kledingstoffen die zacht, duurzaam en ademend zijn. Het gerecyclede garen komt voornamelijk uit China. Onze partners recyclen wat anders vervuilend afval zou worden.

Flessen > Flakes > Melting > Chips > Stapelvezel

'Natural Raw'

Onze ultieme duurzame stof - De puurste manier om met katoen te werken

Met onze natuurlijke onbewerkte items (onze relaxed-fit T-shirts) verminderen we onze impact op onze planeet en haar mensen tot het absolute minimum. Gemaakt van ongeverfd 100% biologisch katoen, het is het ultieme voorbeeld van hoe stijl en duurzaamheid hand in hand gaan. Omdat het volledig vrij is van kleurstoffen, weerspiegelt dit kledingstuk de ware kleur van de katoenplant zelf. De stof is getextureerd met kleine vlekjes van de originele plant, inclusief zaaddeeltjes, wat bijdraagt ​​aan de schoonheid en authenticiteit. Niet verven betekent: - Minder chemicaliën - Minder water - Minder energie