Hoe draag je Christelijke kleding?

How to wear Christian Clothing

Hoe draag je Christelijke kleding? 

In deze blog geef ik tips over hoe je (onze) Christelijke kleding het beste kunt dragen en combineren. Ik geef tips per kledingstuk, maar deel ook een aantal algemene tips. Daarnaast zijn foto’s toegevoegd ter inspiratie.   

Subtiele Christelijke kleding

Christelijke kleding kun je op allerlei manieren dragen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om subtiel je geloof uit te dragen met alleen een klein kruisje, of juist met een uitgesproken tekst die op de gehele rug staat. Als je ervoor kiest om subtiel je geloof uit te dragen is het ook erg leuk om te combineren. Neem bijvoorbeeld ons minimalistische design met alleen het kruisje op de borst. Als je hier nou los een overshirt overheen doet valt het kruisje nog iets minder op omdat je meer kledingstukken aan hebt, terwijl tegelijkertijd het kruisje mooi in het centrum van je outfit staat en je subtiel en modern je geloof mag uiten.  

Christian T-Shirts with a cross New Testament

Uitgesproken Christelijke kleding

Als je ervoor kiest om uitgesprokenere kleding te dragen is dit uiteraard ook hartstikke leuk om te combineren met een ander kledingstuk. Als je echter wilt dat anderen jouw kledingstuk zien om wat erop staat dan kan het wel eens onhandig zijn om er iets overheen te doen omdat je dan bijvoorbeeld de tekst van de rug niet meer kunt zien. In dit geval raad ik dus aan om zo’n kledingstuk zonder al te veel combinaties te dragen, tenzij je uiteraard voor het verrassingseffect wilt gaan en iets uit kunt trekken in verband met het weer bijvoorbeeld.

Saved By Grace Christian Hoodies

Christelijke T-Shirts

T-Shirts kun je op vele manieren dragen en ook voor ieder jaargetijde. Met warm weer kun je een T-shirt lekker basic dragen met een korte broek, maar met kouder weer is het juist erg leuk om te combineren met bijvoorbeeld een overshirt. Zit het weer er een beetje tussenin heb je tegenwoordig ook erg leuke bodywarmers om met een T-Shirt te combineren. Zie hieronder enkele foto’s ter inspiratie met onze designs:

Christian T-shirt with Vest and JoggerpantsChristian Orange T-Shirt Women New Testament

Christelijke Hoodies

Hoodies! My personal favorite. Hoodies kun je net als T-Shirts onder een overshirt of samen met een bodywarmer combineren. Ze zijn alleen minder geschikt voor warm weer (behalve voor de frissere zomeravonden natuurlijk). Hoodies zien er stoer uit vanwege de capuchon en je kunt er vele kanten mee op. Persoonlijk hou ik van een oversized look, dan kies je voor een hoodie die groter is dan je reguliere maat en deze zijn top om te combineren met een cargobroek of jeans. Wil je een hoodie juist iets netter dragen, kies dan voor je reguliere maat met een spijkerbroek en draag een hoodie meer basic. Persoonlijk zou ik echter een sweater dragen als ik voor netjes ga en een hoodie voor de stoerdere look. Zie hieronder enkele foto’s ter inspiratie met onze designs:

Christian Hoodie Men New TestamentDwight Dissels Christian Hoodie New Testament Cross

Christelijke Truien (Sweaters)

Sweaters zijn top voor de koudere maanden. Net als de T-shirts en Hoodies ook erg goed te combineren met een overshirt of bodywarmer, maar tegelijkertijd een fijne basic. Het voordeel van een sweater ten opzichte van een hoodie is dat de capuchon niet in de weg zit als je er bijvoorbeeld een jas overheen doet. Daarnaast kan een hoodie door de capuchon er soms wat slordiger uitzien waardoor ik een sweater boven de hoodie verkies als ik voor een nettere outfit gaat. Zie hieronder enkele foto’s ter inspiratie met onze designs:

Christian Sweater with vest New TestamentChristian Sweater New Testament Brown Cross

Conclusie

Christelijke kleding kun je dus op allerlei manieren dragen. Wil je het liever subtiel dragen, werk dan met laagjes of kies gewoonweg een subtiel design. In deze categorie is erg leuk om te combineren met bijvoorbeeld overshirts, bodywarmers of jasjes. Wil je juist dat jouw kleding direct opvalt als je het draagt? Kies er dan voor om niet of minder met laagjes te werken en own het kledingstuk voor wat het is! 

Ben je geïnspireerd geraakt? Check onze collectie hier!

Terug naar blog