Het gezicht achter New Testament

The Face Behind New Testament

Het gezicht achter New Testament

Hi!


Wellicht ben je benieuwd naar de persoon achter New Testament en wat de drijfveren zijn voor dit merk... In deze blog neem ik je daarom mee naar wie ik ben, waarom ik doe wat ik doe en waarvoor ik het doe.

Wie ben ik?

Mijn naam is Sander Jongsma, ik ben 27 jaar, getrouwd met Alida en wij wonen momenteel samen met ons hondje en twee katten in de stad Groningen. Mijn hobby’s zijn voetballen, zingen, piano/keyboard spelen, wandelingen maken in de natuur, historische/Bijbelse documentaires en series kijken, omringd zijn door mijn vrouw, familie en vrienden en natuurlijk shoppen/bezig zijn met mode. Ook spreek ik erg graag met mijn mede-christenen over Jezus en het Christelijke geloof.

Christelijke achtergrond

Oorspronkelijk kom ik uit Damwoude. Ik ben daar samen met mijn tweelingbroer Jeroen opgevoed door mijn ouders in een warm en liefdevol christelijk gezin. Bijna elke zondagochtend gingen we naar de gereformeerde kerk, wat ik met name in het begin maar vrij weinig aan vond. Als wij af en toe dus niet heen hoefden was ik daar absoluut niet rouwig om… Wel heb ik op latere leeftijd de catechisatie-bijeenkomsten altijd interessant gevonden en heb ik in dezelfde kerk ook belijdenis gedaan. Praten over het geloof met mede-gelovigen vond en vind ik nog steeds erg interessant. Daarnaast ging ik steeds liever in gesprek met de dominee over diepzinnige onderwerpen. Het geloof heeft over het algemeen altijd dicht bij mij gestaan en ik heb ook eigenlijk nooit een periode gehad dat ik niet heb geloofd. Momenteel is Jezus écht de rode draad in mijn leven en probeer ik daar zoveel mogelijk vorm aan te geven in het dagelijkse leven. Dit gaat met vallen en opstaan. 

Waarom Christelijke kleding?

Rond mijn 18e is ooit al het idee ontstaan om door mijn passie voor mode en mijn liefde voor Jezus mijn eigen christelijke kledingmerk te beginnen. Op dat moment was ik erg zoekende naar wat voor studie ik wilde doen en daarnaast werd mijn geloof in God steeds sterker. Ik hield mij vaker bezig met Bijbellezen, bidden, wilde veel meer weten over Jezus en wilde daardoor iets betekenen in mijn geloof. Een kledingmerk is er toen echter nog niet van gekomen want ik had geen geld om iets te beginnen en was te bang voor wat anderen ervan zouden vinden. Daarnaast was het natuurlijk niet geheel onverstandig om een studie te beginnen, want dan had ik in ieder geval mijn ‘papiertje’ binnen.

Vijf jaar later, wederom meerdere opleidingen en banen verder belande ik thuis en kwam ook Covid-19 om de hoek kijken. Ik wist nog steeds niet goed wat ik wilde, had nog steeds geen ‘papiertje’ en mede door Corona zag ik door de bomen het bos niet meer. In deze periode heb ik veel gebeden en heb ik veel gevraagd of God mij wilde laten zien wat ik moest doen. Wat zijn mijn Talenten? Waar word ik nou echt gelukkig van? En hoe eer ik U daarbij?

Uiteindelijk kwam het idee van een christelijk kledingmerk weer in mij op. Nu had ik het geld en de tijd en daarnaast kon het mij inmiddels minder schelen wat anderen van mij zouden vinden… Ik wilde iets doen wat dicht bij mij lag als persoon. Mijn passie voor mode in combinatie met mijn liefde voor Jezus leidde er dus uiteindelijk toe dat mijn kledingmerk New Testament toch nog werd opgericht. 

Waarom New Testament?

Ik heb gekozen voor New Testament en het kruis-icoon omdat dit beide verwijst naar het tweede gedeelte van de bijbel waarin het evangelie van Jezus centraal staat. Het zijn belangrijke en herkenbare elementen voor een Christen, waardoor het duidelijk is dat het merk van christelijke afkomst is. Daarbij leert het evangelie en de liefde van Jezus ons wijze lessen en geeft het ons hoop en vertrouwen in een toekomst samen met God.

Eerlijke en duurzame kleding

Het was voor mij belangrijk dat de kleding hoogwaardig, eerlijk en duurzaam geproduceerd moest worden omdat ik dit vanuit de christelijke opvatting om vanuit liefde te leven belangrijk vond. Eerlijke en duurzame kleding houdt namelijk in dat de kleding onder eerlijke arbeidsomstandigheden is gemaakt en van sterke biologische en gerecyclede stoffen. Dit proces is beter voor de mens, beter voor de wereld en beter voor de kleding zelf. Uiteindelijk heb ik een leverancier gevonden die ‘leader’ is van de Fair Wear Foundation, wat betekent dat ze in de top van de wereld staan op het gebied van een hoge focus op eerlijk en duurzaam geproduceerde kleding, waar ik enorm blij mee ben! De kleding is écht van de hoogste kwaliteit en zit erg comfortabel. 

Het doel van mijn christelijke kledingmerk

Het doel is om zo veel mogelijk christenen te inspireren om de liefde en het evangelie van Jezus te delen, door middel van mijn moderne, duurzame christelijke kleding. Dit kan met de originele subtiele designs, maar ook met de iets uitgesprokenere designs, dat is maar net waar jij je prettig bij voelt. Ik hoop met New Testament ook een soort familiegevoel te creëren, wij Christenen zijn tenslotte allemaal kinderen van God. Daarbij hoop ik uiteraard met mijn merk door al deze aspecten ook niet-gelovigen te raken en te inspireren, waardoor zij zullen ontdekken dat Jezus de enige weg, de waarheid en het leven is.

Doe jij ook mee?

Terug naar blog